GENEL MÜDÜRÜMÜZ OĞUZ ENGİZ

Oğuz Engiz, Boğaziçi Üniversitesi ve Northeastern University’deki ekonomi eğitimlerini takiben University of Massachusetts’de MBA derecesi almış ve 1992-96 yılları arasında Dünya Bankası Sağlık Projelerinde çalışmıştır. Kariyerine özel sağlık sektöründe devam eden Engiz, Bayındır Tıp Merkezi’nde yöneticilik yapmış ve ilerleyen yıllarda Ankara’da dört özel hastanenin açılış süreçlerini koordine edip sonrasında yönetmiştir. Bu hastaneler sırasıyla Alkan Kalp Merkezi, Mesa Hastanesi, Medicana International Hospital ve Arte Cerrahi Hastanesi’dir.

Engiz yöneticiliğinin yanı sıra Sağlık Gönüllüleri-Türkiye ve Ankara Sağlık Kuruluşları Derneği’nin kuruluşunda yer almış ve başkanlıklarını yapmıştır. Sağlık yönetimi alanında birçok makalesi bulunan ve konferansta konuşmacı olarak bulunan Engiz’in uluslararası hastane yöneticileri dernekleri olan ACHE ve AAMA üyelikleri de bulunmaktadır.

2018 yılından bu yana serbest danışman ve yönetici olarak kariyerini sürdüren Engiz, o günden bugüne Kolan Hospital Group’da yönetimsel yeniden yapılandırma sürecini koordine etmiş, Etlik-Kocaeli-İzmir Şehir Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulunmuş ve en son olarak da Gaziantep’de 500 yatak kapasiteli Bossan Hospital’ın açılış ve yönetimsel yapılandırma sürecini koordine etmiştir.

Engiz, Mart 2022 itibariyla Çankaya Hastanesi’nin genişleme projesini ve uluslararası platformlarda öncelikle tercih edilen bir Ortopedi ve Travmatoloji Merkezi olma sürecini koordine etmek üzere göreve başlamıştır.

Genel Müdürümüz Oğuz Engiz